top of page
Janine de Widt stemcoach en logopedist

"Als klein meisje wilde ik bij de radio"

Die droom liet ik varen nadat ik mezelf terug hoorde op de lokale omroep, ik was toen 15 jaar en kon niet naar mezelf luisteren.
Vreselijk vond ik het om te horen. Waarom? Die stem, die toon! Nu weet ik dat het te maken had met onzekerheid en de puberteit. Ik heb het heel lang niet aangedurfd om mezelf te laten horen, laat staan op video. te laten zien. Er gingen jaren voorbij voordat ik mijn interesse in (mijn eigen) stem terug vond. Dat was zelfs jaren nadat ik mijn logopedieopleiding had afgerond.

In 2017 kwam de vurige wens om een stemcoach praktijk te starten. Op dat moment was ik al 17 jaar logopedist en had ik meerdere stemclienten van hun klachten afgeholpen. Dat gaf me een heerlijk gevoel ik ik vond het geweldig om te doen. Voor groepen staan ging mij ook makkelijk af. Regelmatig kreeg ik te horen dat mijn stem prettig was om naar te luisteren en dat ik mijn verhaal prettig overbracht. Dat was het zetje om de stap te wagen.Werkende Stemmen de stemcoachonderneming werd geboren en zag in januari 2018 het levenslicht.

"Ik ontwikkelde mijn stem en leerde deze beter te gebruiken Dat gaf mij steeds meer zelfvertrouwen"

Ondertussen leerde ik meer over stem zowel over mijn eigen stem als vaktechnisch middels cursussen. Van verschillende business-coaches en video-coaches leerde ik hoe je goede content maakt en hoe je video's maakt. Daardoor ontwikkelde zich bij mij de behoefte om mijn kennis en ervaring te gaan delen. Ik wil je bewust maken van de kracht van je stem, en dat je ook impact kunt maken met hoe je overkomt. Niet alleen de zieke/probleem stemmen die in de logopediepraktijk aan bod kwamen maar juist ook de gezonde stemmen!

 

"Je wilt als podcaster, trainer, coach, blogger het liefst dat je stem nooit wat gaat mankeren toch?" 

Door de Covid-19 periode is de online wereld als een dolle gegroeid. Podcasts, webinars blogs, vlogs, online trainingen schoten als paddestoelen uit de grond. Ik stapte daar precies op het juiste moment in. 

Ik leerde mijn eigen stem steeds beter kennen, deed hiervoor meerdere trainingen om me hier verder in te scholen en tijdens de CLUBHOUSE periode (die social media hype van 2021) maakte ik grote stappen. Ik kon een beetje "radiootje spelen" en ik realiseerde me dat ik met mijn kennis goud in handen heb voor iedereen die met zijn stem impact wil maken.

Ook in de logopediepraktijk hielp ik oververmoeide stemmen tgv het thuiswerken via online vergaderingen.

"De impact van juist stemgebruik merkte ik pas echt op tijdens het online werken in de corona periode"

Ik maakte podcasts ebooks met tips en werd zelfs Voice-over voor een gaaf bedrijf, waar ik de blogs en de online-trainingen insprak. Ook ontstonden er mooie samenwerkingsverbanden met andere ondernemers.  Ik wilde graag dat al mijn gemaakte producte in 1 platform kon worden gegoten, zodat alle kennis makkelijk vindbaar is en jij hiermee makkelijk aan het werkt kunt.

Vol enthousiasme ging ik aan de slag en zo stond mijn WERKENDE STEMMEN ACADEMIE online in september 2022. Ik werkte hard, maakte mooie producten, zoals de masterclasses,  Voicegym compleet en de podcasts maar de flow was weg. Mijn ACADEMIE was nog niet scherp genoeg. Ik had veel te veel keuze in mijn aanbod, waardoor jij niet wist waar te beginnen dus misschien zelfs wel werd afgeschrikt.

 

Dat moet anders kunnen. Het roer gaat om!

WERKENDE STEMMEN ACADEMIE is een compleet STEMplatform.

Geen losse workshops, trainingen of masterclasses meer. De podcast ALLES IS STEM, blijft uiteraard wel beschikbaar.

De ACADEMIE heeft een paar Prachtige complete pakketten waarin ik je aan de hand meeneem op weg naar een geweldige stem.  Lees vooral meer op de ACADEMIE-pagina.

Wat je kunt verwachten?

Zowel video's als fysieke werkboeken en naslagwerken live-dagen maar ook de bubbelset ,die jou gaat helpen je stem sterker, helderder, krachtiger, melodieuzer, luider en gezonder te maken en te behouden. Ook de trajecten zullen qua duur verschillend zijn! Niet alleen een jaar traject maar rustig opbouwen met een aantal weken/maanden.

Dat klinkt toch geweldig? Voor mij voelt het heel goed, als een nieuwe stap!

"jouw stem is voor mij het meest kostbare en kwetsbare instrument."

Mijn visie op stemgebruik is dat je jouw stem absoluut kunt leren bespelen door jouw "mengpaneel" (om toch maar in radiotermen te blijven) goed te leren gebruiken. Werken aan je stem hoeft niet ingewikkeld te zijn. Ik leer je stap voor stap je stem te beheersen. Oefening baart kunst en veel doen en naar jezelf kijken en luisteren gaat je absoluut helpen. Je bent nooit uitgeleerd.

Wat je over mij moet weten:

Ik werk het liefst heel praktisch. Ik gebruik daarbij metaforen om jou inzicht te geven in hoe je stem werkt en hoe je je stem kunt leren beheersen en gezond  houdt. Je hebt maar 1 stem en die is niet vervangbaar. Resultaat behalen vind ik erg belangrijk en ik doe wat daarvoor nodig is. Je zult zelf aan de bak moeten, want je stembanden zijn spieren en die moeten getraind worden. Communicatief kan ik wat direct overkomen en stel ik soms vragen waarvan jij je afvraagt waarom ik die zou moeten weten. Des te beter ik je leer kennen des te  beter ik met je kan werken en we efficiënter naar je doel kunnen werken. Ik ben eerlijk en open en denk graag in mogelijkheden met je mee.

  • Gebruik jij je stem in het dagelijks leven als onderdeel van je beroep/carriere?

  • Wil jij je stem gezond maken en houden, zodat je niet bang hoeft te zijn je inkomsten te gaan verliezen?

Dan maak ik graag samen met jou werk van jouw stem! 

Ik maak graag kennis met je en als je voelt dat ik de stemcoach ben die jou kan helpen om jouw een succesvol spreker te maken. Druk dan op de knop en maak de eerste stap! Plan een afspraak en we ontdekken welke weg voor jou het beste past! Uiteraard geheel vrijblijvend!

Laten we kennismaken


of connect op de socials.

 

  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
bottom of page